Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Trippende toerist maakt onbedoeld tripje van Schiphol naar Groningen

4 januari 2019, 17.38 uur · Aangepast 4 januari 2019, 20.25 uur

Een trippende toerist maakte een onverwacht tripje door Nederland toen hij op Schiphol uit de trein sprong en zijn vrienden verbaasd achterliet. Volgens de agent die de jongen in Groningen terugvond, had hij de kracht van onze nederwiet flink onderschat.

De drie achtergebleven vrienden meldden zich bezorgd bij het politiebureau. De wegloper was plotseling zonder tas en telefoon uit de trein gesprongen en op een andere trein gestapt. Bestemming onbekend. 

Lees ook: Stonede Poolse wegpiraat zonder rijbewijs van A10 gehaald

Via camerabeelden konden agenten achterhalen dat de stonede toerist in de trein naar Lelystad was gestapt. Op de beelden leek hij behoorlijk in de war, maakte gekke bewegingen en sprong op en neer. Aangekomen in Lelystad nam hij een trein richting het noorden van het land en raakte het spoor - zo blijkt uit de camerabeelden - volledig bijster.

200 kilometer verderop
Later bleek dat de jongen een flesje water had leeggedronken in een broodjeszaak op het station in Groningen, bijna 200 kilometer verderop. Zonder portemnonee op zak kon hij niet betalen. De medewerkers belde de politie, die matchten de dorstige dief met de vermiste toerist en hebben hem opgevangen. 

Lees ook: Soulzangeres Angie Stone uur te laat in Paradiso: 'Te stoned om te zingen'

De moeder van de jongen werd gebeld en gerustgesteld. Enigszins bijgekomen verklaarde hij wiet gerookt te hebben. Volgens de politie komt het vaker voor dat toeristen de sterkte van de Nederlandse wiet schromelijk onderschatten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!