Ga naar Content

VIDEO: heldhaftige vrouw duikt hond achterna na val in water

De actie van de vrouw, die gisteren bij de Noordpier in Velsen-Noord in het water dook om een hond te redden, is vastgelegd door een getuige. Op de beelden is te zien hoe heldhaftig de vrouw te werk gaat en hoe zij en de hond uit het water worden gehaald door omstanders.

Door nog onbekende reden sprong de hond in het water. Bij het filmpje, gemaakt door Patrick Krook, staat de tekst: "Hondje te water. En de eigenaar bedacht zich geen moment. Wat een held!"

Lees ook: Vrouw naar ziekenhuis na mislukte reddingsactie hond bij pier IJmuiden

Toen de hulpdiensten bij de pier aankwamen, hadden getuigen de vrouw al op het droge gehesen, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Volgens Patrick Krook is ook het hondje door omstanders uit het water gered.

Gevaarlijk
De KNRM laat aan NH Nieuws weten dat een dergelijke sprong zoals in de video levensgevaarlijk is. "Zeker bij laag water, vanwege de rotsblokken die daar liggen." 

De vrouw is na haar heldendaad naar het nabijgelegen strandpaviljoen Timboektoe gebracht, waar ambulancepersoneel zich over haar heeft ontfermd. Vervolgens werd ze voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

💬 Whatsapp ons!
Ben of ken jij deze heldin? Of heb je nog ander beeldmateriaal? Laat het ons weten op 0630093003!
Foto: NH Nieuws/Dennis Mantz