Zaanstreek-Waterland

Dichten sinkhole A8 duurt tot de ochtendspits: "Stuk asfalt verwijderen"

3 januari 2019, 22.19 uur · Aangepast 4 januari 2019, 07.15 uur · Foto: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

Whatsapp

De A8 bij knooppunt Zaandam, waar vanmiddag in de middenberm een sinkhole werd ontdekt, blijft naar verwachting tot 5.00 uur morgenochtend dicht.

Dat laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan NH Nieuws weten. "Ze zijn nu met groot materieel ter plekke, en de aannemer kan aan de slag." Hij benadrukt dat de eindtijd van 5.00 uur een prognose is. "Want we weten niet wat de aannemer allemaal nog tegenkomt. We gaan in ieder niet eerder open dan dat het weer veilig is."

Lees ook: Sinkhole in wegdek A8 bij Zaanstad

Na de ontdekking werd een rijbaan afgesloten. Dat leverde het verkeer in de avondspits wat vertraging op. De wegbeheerder verwacht dat de werkzaamheden vannacht nauwelijks voor overlast zullen leiden.

Lees ook: Sinkhole A8 zorgt voor vakantie-file richting Zaandam 

En zelfs als de streeftijd van 5.00 uur niet wordt gehaald en verkeer in de ochtendspits toch moet omrijden, zal de overlast binnen de perken blijven. "Gelukkig is het nog vakantie en is er daardoor minder verkeer." Bovendien gaat het om de A8 in noordelijke richting, die in de ochtendspits doorgaans minder druk is dan de A8 richting Amsterdam. 

Complexe operatie
Dat het zo lang heeft geduurd voordat de aannemer met de reparatie kon beginnen, heeft te maken met de complexiteit van de operatie, legt Rijkswaterstaat op haar website uit. 

"Deze bijzondere verrichting vraagt om bijzonder materieel [...] Voor de reparatie moet een stuk asfalt worden verwijderd. Hierna kan er versteviging van de ondergrond worden aangebracht en kan er nieuw asfalt worden geplaatst." 

Omrijden
Doorgaand verkeer op de A8 wordt via de A7 naar de afrit Zaandam geleid, waar je kunt keren om via knooppunt Zaandam net ná het sinkhole weer de A8 op te rijden.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp