Ga naar Content

Groeiend verzet tegen dubbeldekkers in Haarlemse binnenstad: "Je ligt te trillen in je bed"

Bewoners van de Haarlemse Rustenburgerlaan hebben massaal posters voor hun ramen opgehangen om hun onvrede te uiten over de vele dubbeldekkers die sinds een jaar om de zes minuten door hun straat rijden.

De postercampagne is een initiatief van het actiecomité Bus-Kruit. Direct na de introductie van de dubbeldekbussen op de route van Haarlem-Amsterdam constateerde deze binnenstadbewoners dat de grote bussen veel overlast veroorzaken. 

Onder de in totaal 1200 bussen die dagelijks door de Rustenburgerlaan rijden, zijn 250 hoge bussen. "Vroeger kon ik rustig uitslapen, tegenwoordig word ik om 5 uur wakker vanwege het geluid", vertelt een vermoeide bewoner aan NH Nieuws. 

'Trillen in bed'
Een andere bewoonster heeft al verschillende boze brieven naar Connexxion gestuurd. "Ik was het zo verschrikkelijk zat, je ligt soms te trillen in je bed", vertelt ze. Ze heeft geen één keer antwoord gekregen. 

Lees ook: Haarlemmers zijn 'overlast door bussen' door centrum zat

Nu de bewoners weer met de gemeente en Connexxion om tafel gaan, willen ze laten zien dat het merendeel van de bewoners langs de route ook van de dubbeldekkers af wil. Ook in de Tempelierstraat en in de Kruisstraat wordt binnenkort met de posteractie gestart. 

Straat afsluiten
"Nu hebben we nog heel keurig kleine verbodsborden opgehangen", beschrijft Menno Maas van het actiecomité Bus-Kruit de zachtaardige actie. "Maar op een gegeven moment sluiten we een keer een straat af om toch echt te laten zien dat deze toestand onhoudbaar aan het worden is."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws