Ga naar Content
Gooi

SP Hilversum maakt zich zorgen over veiligheid ongewapende boa's

3 januari 2019, 16.23 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

De SP Hilversum maakt zich zorgen over de veiligheid van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in de mediastad nu een van hen heeft aangegeven graag een wapenstok te willen hebben. "Waarom vraagt hij daarom? Is er reden, in Hilversum, om hiertoe over te gaan? Zijn er incidenten geweest die maken dat hij dit zegt?"

De aanleiding voor de vraag van de SP was een opmerking van de Hilversumse boa Ismail Agourzil tegenover de NOS. Hij zei zei tijdens de oud en nieuwviering een wapenstok te missen. "Dat kan een preventieve werking hebben."

Wegrennen als hel uitbreekt
Als hij zou moeten ingrijpen bij een groter incident zijn de mogelijkheden voor hem beperkt. "Dan zal je het met je handen moeten doen. Met je boeien, bij wijze van. En met je porto en je mond. En desnoods, in het ergste geval, zal je weg moeten rennen als de hel uitbreekt."

Lees ook: Alkmaarse boa's binnenkort met wapenstok en pepperspray de straat op 

Dat moet volgens de SP Hilversum niet kunnen. De partij heeft daarom raadsvragen gesteld. "Voelen boa's zich onveilig? Moeten zij alleen de straat op? Zijn er incidenten die maken dat ze de vraag naar een wapenstok gerechtvaardigd vinden?"

De partij wil van de gemeente weten of boa's daar wel eens te maken hebben met geweld, en zo ja, hoe vaak dat voorkomt. Daarnaast wil ze weten wat het college ervan vindt als boa's wapenstokken zouden krijgen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!