West-Friesland

Motorcoureur Marcel Piek vertrekt naar Peru voor Dakar Rally: 'Ik kan niet wachten!'

3 januari 2019, 11.40 uur · Aangepast 3 januari 2019, 12.01 uur

NH
NH

ZWAAGDIJK-WEST - Na een jaar van voorbereidingen vertrekt Zwaagdijker Marcel Piek vandaag naar Peru om mee te doen aan de Dakar Rally. "Ik ben nog wel rustig, maar de spanning loopt op. Ik kan niet wachten tot ik van start kan gaan."

Vorige week werd de motor en alle andere spullen al verscheept naar Lima (hoofdstad Peru). "Alles is goed aangekomen. Gisteren is het begeleidingsteam al vertrokken. Die haalt alles op uit de haven en begint dan met opbouwen." Vandaag stapt de 54-jarige Piek zelf op het vliegtuig. Een jaar lang is hij bezig geweest met voorbereidingen, vooral om 100.000 euro bij elkaar te krijgen om überhaupt mee te kunnen doen. 

Lees ook: Dakar-droom komt uit voor Marcel Piek uit Zwaagdijk

'Al sinds 1 januari volg ik een draaiboek'
Om zeven uur vanavond (lokale tijd) komt Marcel aan in Lima. En dan krijgt hij ook te maken met een tijdsverschil, want in Peru is het zes uur vroeger. "Ik ben goed uitgerust. Sinds 1 januari hebben we al een draaiboek hoe we dagen moeten besteden. Als ik daar aankom hoop ik ook gelijk om te kunnen schakelen naar de lokale tijd."

Daarna beginnen de voorbereidingen op de start van de rally. "Het inrichten van de slaapcabine in de vrachtwagen van het team, en 5 januari volgt de keuring en een dag later de podiumceremonie", vertelt de coureur. De eerste etappe is op 7 januari. "Ik kan niet wachten. Waarschijnlijk komt de echte spanning wel als ik daar ben."

Bekijk hier de reportage die we eerder met Marcel maakten.

Tekst gaat verder onder de video'Wel even schrikken die hoge duinen'
Marcel wil maar één ding: heelhuids de finish halen. "Het wordt heel zwaar, vooral ook met de hoge zandduinen. Ik heb laatst ook in Abu Dhabi gereden. Als ik die beelden, dan zie denk je wel even: 'heb ik daar gereden?' Dat is toch wel even schrikken die hoge duinen." Aan de ondersteuning zal het niet liggen. "We hebben nieuwe motoren en een geweldig team bestaande uit zes coureurs, drie monteurs, vrachtwagenchauffeurs en teammanagers. We zijn heel goed voorbereid, en ik ben trots dat ik daar aan mee mag doen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!