Amsterdam

Vader (64) en dochter (33) met autopech zijn slachtoffers dodelijk ongeluk op A9

3 januari 2019, 10.08 uur · Aangepast 3 januari 2019, 11.36 uur · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Whatsapp

Bij het dodelijke ongeval op de A9 van gisteravond zijn een vader (64 jaar) en dochter (33 jaar) uit Amsterdam om het leven gekomen. Het tweetal had autopech en was uit de auto gestapt. Vervolgens werden ze door een taxi aangereden en overleefden dit niet.

De voorzitter van de Taibahmoskee in Amsterdam Zuidoost, Mohamed Junas AbdoelGaffar is de broer van het oudste slachtoffer. Hij laat aan AT5 weten dat er veertig dagen lang gebeden wordt voor de familie.

De bestuurder van de auto die de vader en dochter aanreed, een 40-jarige taxibestuurder uit Bergen op Zoom, werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de man THC (werkzame stof van hennep) in zijn lichaam had. Er is bloed afgenomen om dit met zekerheid vast te stellen.

Lees ook: Twee doden bij ongeluk op A9: snelweg weer open

Het ongeluk gebeurde gisteravond rond 20.30 uur op de A9 bij knooppunt Badhoevedorp. Vader en dochter hadden eerder op de avond iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis, aldus de politie. Zij reden vanaf de A4 over de invoegstrook naar de A9 toen de motor van de auto ermee ophield. De auto kwam stil te staan zonder verlichting.

Vervolgens kwam de taxi aangereden, die de stilstaande auto nog kon ontwijken, maar reed vervolgens vol in op het tweetal dat was uitgestapt. Beide slachtoffers overleden ter plaatse.

Whatsapp