Ga naar Content
Noordkop & Texel

Containerbedrijf MSC zoekt met sonar naar overboord geslagen lading

3 januari 2019, 07.35 uur · Aangepast 3 januari 2019, 09.19 uur
Door: · Foto: Marc Ryckaert - Eigen werk / CC BY-SA 4.0

De rederij achter het containerschip dat gisteren een deel van zijn vracht verloor boven het Waddeneiland Borkum zegt er alles aan te doen om de schade te beperken. Containervervoerder Mediterranean Shipping Company (MSC), dat is gevestigd in Zwitserland, schrijft in een verklaring dat het een bergingsbedrijf heeft ingeschakeld om de containers en spullen op te sporen en uit zee te vissen.

Daarbij worden ook gespecialiseerde schepen met sonar ingezet, meldt de NOS. Informatie over de containers die in zee zijn gevallen, geeft het bedrijf niet. Het schip, de MSC Zoe, verloor volgens de Nederlandse Kustwacht 270 containers. In zeker drie daarvan zitten gevaarlijke stoffen. De kustwacht heeft de registratienummers bekendgemaakt. Mensen die ze tegenkomen, wordt geadviseerd ze niet aan te raken en 112 te bellen.

Als verklaring voor het overboord slaan van de containers noemt MSC "de moeilijke omstandigheden". Het ging mis bij stormachtig weer.

Lees ook: Texelaars dromen van flatscreens in de branding: "Vannacht ga ik nog een keer kijken"

De MSC Zoe, een van de grootste containerschepen ter wereld, is na het verliezen van de containers verder gegaan naar zijn bestemming, Bremerhaven in Duitsland. Daar zal worden geïnventariseerd welke containers er precies missen en wat erin zit. Het containerbedrijf zegt in zijn verklaring niets over aantallen of aard van de spullen die worden vermist.

Texelaars en toeristen op zoek naar juttersgeluk - NH Nieuws

Strandjutters
Op de Nederlandse Waddeneilanden, waaronder Texel, zijn allemaal spullen aangespoeld. Strandjutters zijn vrij om ze mee te nemen. De spullen hebben geen waarde meer omdat ze in het zeewater hebben gelegen. Containers die aanspoelen en nog gesloten zijn, mogen niet worden geopend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!