Ga naar Content

Texelaars dromen van flatscreens in de branding: "Vannacht ga ik nog een keer kijken"

Nu bekend is geworden dat ook op Texel spullen zijn aangespoeld die afkomstig uit de containers die vannacht van een schip vielen, beproeven sommige Texelaars en toeristen hun (jutters)geluk.

De eerste spullen spoelden aan in de omgeving van de vuurtoren, aan de noordkant van het eiland, zo bevestigde de Kustwacht eerder vanavond tegen NH Nieuws.

Lees ook: Eerste verloren spullen van containerschip aangespoeld op Texel 

NH-verslaggever Jaap Eelman ging poolshoogte nemen en trof op het stuk strand rond de tien mensen die allemaal een flatscreen of andere waardevolle spullen uit de branding hopen te vissen. 

"Ik hoorde dat er containers zijn aangespoeld bij de Razende Bol", zegt een van de gelegenheidsjutters voor de camera. "Dus het wordt nu wel heel spannend." 

Drie jeeps
Niet alleen te voet, ook met auto's wordt de kustlijn afgespeurd. "Er reden hier drie jeeps in de rondte, die jongens worden ook helemaal gek. Er zit natuurlijk een hoop licht op die auto's, dus zij zullen misschien wel wat vinden." 

In tegenstelling tot de andere Waddeneilanden zijn op Texel vooralsnog enkele losse producten gevonden. De Kustwacht waarschuwt het scheepsverkeer rond het onbewoonde eiland vanavond wel voor mogelijke containers, waarvan er inmiddels een zou zijn aangespoeld. 

Hoewel hij nog niets heeft gevonden, verwacht hij later vanavond of vannacht nog een keer naar het strand rond de vuurtoren te komen. "Ik denk dat ik vannacht nog wel een keer ga kijken, want het is wel spannend. Zo vaak gebeurt dit niet."

270 containers
Containerschip MSC Zoë is in totaal 270 containers verloren. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag, ten noorden van het Duitse Waddeneiland Borkum. 

In drie containers zitten vaten organisch peroxide in poedervorm. Het kan gevaarlijk zijn om ermee in aanraking te komen. De kans is groot dat deze containers naar de bodem van de zee zijn gezakt door hun gewicht, maar evengoed wordt geadviseerd ervan weg te blijven.

In de rest van de containers zitten allerlei goederen, onder meer IKEA-meubels en speelgoed, tv' s, auto-onderdelen, gloeilampen en stoeltjes.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Chris Slager/NH Nieuws