Ga naar Content

Vredige 'velslag' van kunstenaars in Beverwijk

Op de plaats waar normaal koffie en bier wordt gedronken tijdens de pauze van voorstellingen, leefden vanmiddag een stuk of twaalf kunstenaars zich uit op een groot wit doek. De foyer van het Kennemer Theater was omgebouwd tot een arena waar ze met pen, kwast en houtskool ieder op één en hetzelfde stuk witte papier zijn of haar eigen creatie maakte.

De organisator (KEK - Kunst Exposities) had het spektakel met een knipoog 'Velslag' genoemd; in de hoop dat de kunstenaars elkaars plek zouden bevechten. Maar in plaats daarvan kreeg het evenement een vredig karakter. "Je zag zo nu en dan wel dat ze elkaar een beetje plaagden", zei organisator Jan Langedijk. "Maar over het geheel ging het er vredig aan toe."

Niet durven
"Ik had verwacht dat we elkaar zouden wegduwen en te lijf zouden gaan", aldus Ellen van Putten, één van de kunstenaars. "Maar ik durf niet zo goed, dus ik blijf een beetje op mijn eigen plek."

Rob Daniëls, een andere kunstenaar: "Ik draai het liever om. Zie het als een uiting van vrede. Ik denk niet dat dit veel bijdragen aan de wereldvrede. Maar ze zeggen altijd: begin bij jezelf. Nou, dat doen wij vanmiddag."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Fred Segaar