Ga naar Content
Haarlemmermeer

Jongen (17) van fiets getrapt en beroofd in nieuwjaarsnacht

2 januari 2019, 11.02 uur · Aangepast 2 januari 2019, 11.24 uur
Door: · Foto: Politie

Een 17-jarige jongen is in de nieuwjaarsnacht door zes jongens van zijn fiets getrapt en beroofd in de buurt van Lisserbroek. "Hij zit onder de blauwe plekken", vertelt zijn vader.

De tiener uit Lisse fietste tijdens oud en nieuw van Lisse naar Lisserbroek toen hij een groep van zes jongens tegenkwam. Ze sloegen hem van zijn fiets af.

"Tijdens een worsteling heeft hij zijn spullen afgegeven. Daarna is hij als een gek gaan rennen. De jongens zijn hem achterna gekomen, maar konden hem niet bijhouden", aldus de vader van het slachtoffer, die net als zijn zoon anoniem wil blijven.

Blauw oog
De jongen weet te ontkomen, maar bijna al zijn spullen is hij kwijt: zijn pinpas, geld, identiteitsbewijs en fiets worden door de groep meegenomen. Alleen zijn telefoon heeft hij nog, doordat hij het toestel in zijn sok stopte. Eenmaal thuis aangekomen bellen de ouders van de jongen meteen 112. De daders zijn dan echter al gevlogen.

Lees ook: Piepjonge pizzakoerier 'in val gelokt' en beroofd door groep jongens

Ook is de jongen behoorlijk toegetakeld. "Hij heeft een blauw oog en zit onder de blauwe plekken."

'Grote impact'
De schrik zit er goed in bij het slachtoffer. "De impact is ontzettend groot. 's Nachts wil hij bijvoorbeeld ook niet meer alleen fietsen", vertelt vader.

Vader en zoon gaan vandaag aangifte doen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!