Ga naar Content
Amsterdam

Herdershond valt fietser aan, eigenaar slaat op de vlucht

31 december 2018, 15.52 uur · Aangepast 31 december 2018, 16.32 uur
Door: · Foto: ANP / NH Nieuws

De vriend van Rachelle kwam zondag in de vroege ochtenduurtjes terug van een feestje toen hij ter hoogte van Amstelveen plotseling door een herdershond van zijn fiets af werd getrokken. Hij hield er zes hechtingen in zijn been aan over, terwijl het baasje van de hond snel op de vlucht sloeg.

"Hij is er flink van geschrokken. En het doet natuurlijk ook echt pijn zo'n wond!" Rachelle doet het woord tegen NH Nieuws. Haar vriend zou op dit moment te boos op de eigenaar van het baasje zijn om ons netjes te woord te staan.

Lees ook: Man probeert herdershond te stelen in Krommenie: "Mogelijk om mee te fokken"

"Rond 05.45 uur fietste hij in Amstelveen op de van Hattumweg richting Aalsmeer. Toen hij langs een vrouw en haar hond fietste, zette het beest ineens zijn tanden in de fietser", vertelt Rachelle. "Het dier trok hem zelfs van zijn fiets af."

Op de vlucht
De vrouw rende op het incident af, maar in plaats van de man te helpen, deed ze snel de hond aan de lijn en rende een woonwijk in. Rachelles vriend heeft direct het alarmnummer gebeld, maar de vrouw en haar viervoeter waren al weggevlucht.  

Lees ook: Herdershond bijt schapen dood in Hoofddorps weiland, eigenaresse neemt de benen

Het stel is naar het ziekenhuis geweest en heeft daarna aangifte bij het politiebureau gedaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!