Ga naar Content

Vuurwerkvrij vakantiepark volgeboekt: "Thuisblijven is drie dagen stress"

Recreatiepark de Woudhoeve is deze drie dagen volgeboekt met mensen die oud en nieuw willen ontvluchten. Het park wil vuurwerkvrij zijn. Hondenliefhebbers zoeken daarom hier massaal hun heil in de oase van rust.

Eric van Veen is met zijn hond Sara één van de gasten. "Ik heb geboekt voor deze vuurwerkvrije plek. De hond is panisch voor vuurwerk en dat wil ik haar niet aandoen", vertelt Van Veen. "Dit recreatiepark geeft mij zelf ook rust, want de hond is anders echt drie dagen van slag. Thuisblijven is drie dagen stress."

Lees ook: Burgemeester deelt veiligheidspakketten voor vuurwerk uit: "Het moet anders"

Het park doet er alles aan om vuurwerk te voorkomen. Ramon Liefting is receptionist en heeft er vertrouwen in. "De eigenaar heeft de omwonenden aangeschreven of zij rekening willen houden met ons park. We controleren ook op het park, zodat zowel de dieren als de kleine kinderen een rustige jaarwisseling hebben", aldus Liefting.

Geen trillende ramen
Het park ligt afgelegen en de buren zeggen geen vuurwerk af te steken, omdat ze zelf dieren zouden hebben. De bezoekers van het vakantiepark ontvluchten ondertussen de steden vanwege discussies met vuurwerkliefhebbers. 

"Ik heb ze vriendelijk verzocht om dit niet meer voor de deur te doen, maar dat leverde problemen op met de buurjongens. Volgens hen was het licht vuurwerk, maar mijn ramen stonden te trillen. Als dit recreatiepark vuurwerkvrij is, zal ik volgend jaar opnieuw boeken", aldus Van Veen.

En wat nu als er toch onverhoopt een pijl afgaat? "Dan hoop ik dat ik niet boos word!", besluit de parkbezoeker.

Foto: NH Nieuws