Ga naar Content

Burgemeester deelt veiligheidspakketten voor vuurwerk uit: "Het moet anders"

Aansteeklonten, oordoppen en een veiligheidsbril: drie voorwerpen die erg belangrijk zijn voor je veiligheid rondom oud en nieuw. Vandaag werden deze spullen gratis uitgedeeld op de markt in Hilversum.

Vuurwerkverkoper Dirk Witbaard stond vanmiddag met de burgemeester Pieter Broertjes zij aan zij uit te delen, terwijl deze twee eerder tegenover elkaar in de rechtbank stonden. Witbaard was tegen het instellen van vuurwerkvrijezones in de gemeente Hilversum, maar de Raad van State heeft de burgemeester gelijk gegeven.

Lees ook: Man roept straat zonder overleg uit tot vuurwerkvrije zone: "Dit is niet de bedoeling"

Dirk Witbaard blijft bij zijn standpunt, maar vindt samenwerken belangrijker. "Ik heb het liever niet, maar ik kan er nu niet meer zoveel over zeggen."

Burgemeester Broertjes is erg blij met de uitdeelactie. "Toch een stukje verbroedering zo na de Kerst. Ik vind dat heel mooi", aldus de burgemeester. Wil je weten hoe de uitdeelactie verliep? Kijk dan naar de video!

'Alles moet veiliger'
"Elk jaar zijn er honderden gewonden en heel veel schade", aldus Broertjes. "Ik wil de vuurwerkbranche niet de nek omdraaien, maar het moet veiliger zijn. Het moet een keer anders."

Volgens de vuurwerkverkoper moet alles ook veiliger kunnen. "Haal een bril en draag hem ook echt. Lees de bijsluiter van je vuurwerk en ook heel belangrijk, laat de Bob (bewust onbeschonken bestuurder, red.) het afsteken", zijn de tips van Witbaard.

Foto: NH Nieuws