Zaanstreek-Waterland

NL
V

Kogel door de kerk: Geert Wilders heeft partij gekozen in Purmerendse PVV-soap

28 december 2018, 16.01 uur · Aangepast 28 december 2018, 16.39 uur · Foto: Haico Kats / Twitter

PVV-leider Geert Wilders heeft door middel van een tweet stelling genomen in de PVV-soap in Purmerend. Hij wenst Nicole Moinat op het platform "heel veel succes met de PVV Purmerend".

Eerder vandaag retweette hij al een berichtje van Moinat, waarin zij oproept om op 20 maart te stemmen op de Partij voor de Vrijheid. Wilders kiest hiermee háár kant en niet die van Shirley Soenjoto. Beiden vrouwen zeggen namelijk fractievoorzitter te zijn van 'hun' Purmerendse PVV. 

(Artikel  gaat verder onder de tweet)

Moinat werd een paar weken geleden uit de fractie gezet vanwege 'een ernstig gebrek aan vertrouwen'. Vorige week kwam ze ineens met een ingezonden brief die bij de raadsvergadering werd besproken. Daarin schreef de PVV Noord-Holland dat zij de nieuwe vertegenwoordiger van de partij zou zijn.

Lees ook: Bizarre wending PVV Purmerend: verwijderde Moinat nieuwe vertegenwoordiger

Soenjoto reageerde middels een andere brief op de machtsstrijd: "Wat Moinat wil, kan juridisch niet, denk ik." Soenjoto schreef door te willen onder de naam PVV Purmerend, want: "Daarvoor zijn wij gekozen. Maar met andere speerpunten en waardes dan voorheen."

Lees ook: PVV Purmerend Soenjoto 'verklaart' machtsstrijd: "Slechte samenwerking vanaf dag één"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!