Haarlemmermeer

Eerste vuurwerkfanaten kopen vuurwerk: "Hier hebben we een jaar op gewacht"

28 december 2018, 12.57 uur · Aangepast 28 december 2018, 13.08 uur

Het is voor de echte fanaten het feestje van het jaar: vuurwerk afsteken. Om 08.00 uur vanmorgen startte de verkoop en al vroeg in de ochtend was het erg druk bij de verkooppunten. "Hier hebben we een jaar lang op gewacht", aldus een stralende liefhebber.

"Heerlijk toch", zegt een ander. "Je bent er het hele jaar al mee bezig." Dozen vol vuurwerk, voor honderden en duizenden euro's gaan als warme broodjes over de toonbank. 

Droog, weinig wind
Het belooft mooi weer te worden, wat goed nieuws is voor vuurwerkverkopers. "De voorspellingen zijn goed: droog, weinig wind. Dat hebben we jarenlang niet gehad en daar zijn we natuurlijk heel blij mee", zegt Kees Makkelie van Makkelie Vuurwerk in Vijfhuizen. 

Bij de vorige jaarwisseling gaven Nederlanders ongeveer 68 miljoen euro uit aan vuurwerk. Aan de vuurwerkliefhebbers bij het Vijfhuizense vuurwerkverkooppunt zal het niet liggen. "Zo'n twee- tot drieduizend euro knal ik er doorheen", vertelt een 41-jarige man. "Ik rijd heel Nederland door om het beste vuurwerk te halen." Als klein jongetje ontdekte hij zijn passie hiervoor. "Ik zeg altijd: in elke man zit een pyromaan. Ik heb het bij mijzelf ontdekt, dus dat zal het wel zijn", lacht hij. 

Geduld
Afsteken mag pas op 31 december vanaf 18.00 uur tot 2.00 uur s nachts. Nog even wachten dus. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!