Ga naar Content
Haarlem

Zandvoort strooit opnieuw leeuwenpoep uit tegen herten bij spoor

28 december 2018, 10.26 uur · Aangepast 28 december 2018, 11.09 uur
Door: · Foto: Rob Pot

Om te voorkomen dat er nog meer gevaarlijke situaties met herten en treinen ontstaan, wordt er vandaag opnieuw leeuwenpoep bij het spoor in Zandvoort uitgestrooid. Het moet de beesten afschrikken om het spoor op te lopen.

Op eerste kerstdag ging het bijna mis. Een groep herten was het spoor opgevlucht, maar ondertussen kwam er ook een trein aan. Hertenfluisteraar Willem van der Sloot filmde het gevaarlijke tafereel en maakte de volgende beelden.

(tekst gaat verder onder video)

Herten op het spoor in Zandvoort, trein in de remmen - NH Nieuws

Gesprek burgemeester
Naar aanleiding van deze beelden is er een gesprek geweest tussen burgemeester Niek Meijer en Van der Sloot. Ook de burgemeester ziet in dat de herten bij het spoor weggehouden moeten worden en heeft opdracht gegeven voor de bestelling van leeuwenpoep. Het is de tweede keer dat het stinkende goedje in Zandvoort wordt ingezet. Eerder al als proef en dat leek te werken.

(tekst gaat verder onder video) 

Leeuwenpoep jaagt herten weg van spoor - NH Nieuws

Uitstrooien
Van der Sloot zal later vandaag onder politie-begeleiding het spoor opgaan om de leeuwenpoep uit te strooien. Hij roept ook iedereen nogmaals op om de beesten niet te voederen of op te jagen. 

Lees ook: Leeuwenpoep op spoor Zandvoort lijkt te werken: herten blijven weg

Lees ook: Bezwaarmaker 'hertenhek' Zandvoort vindt hekwerk niet passen en twijfelt aan nut