0
Whatsapp

Noordkop & Texel

Onrust over komst 'polenhotel' in 't Veld: 'Dorpen kunnen verkeersdruk niet aan'

27 december 2018, 17.29 uur · Aangepast 27 december 2018, 17.59 uur

Inwoners van Nieuwe Niedorp en 't Veld vrezen de komst van een nieuw 'polenhotel'. Het complex komt even buiten 't Veld op de plek van een oude boerderij en biedt plaats aan zo'n 200 arbeidsmigranten. "Onze wegen zijn niet berekend op nog meer autoverkeer."

Initiatiefnemer John de Boer van uitzendbureau Agro Star ziet juist een uitgelezen kans om arbeidsmigranten een centraal onderkomen te bieden. "We zijn verplicht om onderdak te bieden als we arbeidsmigranten aannemen. Er is in Hollands Kroon bovendien een tekort aan zo'n drieduizend slaapplekken en er staan steeds meer agrarische panden leeg, dus lijkt het ons een goed idee om hier ons plan uit te voeren."

Lees ook: Bollenboeren willen ook 'vreemd' personeel huisvesten

Nu al is het druk op de Westerweg, de noordelijke ontsluiting van Nieuwe Niedorp die leidt naar het toekomstige onderkomen voor arbeidsmigranten. Dat zegt Ria Luten van de werkgroep Verontruste Bewoners Westerweg. "Er fietsen hier veel kinderen naar school en de sportvelden. Als daar straks nog meer autoverkeer bij komt, wordt het veel te gevaarlijk."

Lees ook: Geen nieuwe Polenpensions in Kreileroord

In een brief aan de gemeente beklaagt de werkgroep zich erover dat ze nauwelijks zijn geïnformeerd. Eind januari houdt het uitzendbureau een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Uitzendbureau Agro Star / NH Nieuws
Uitzendbureau Agro Star / NH Nieuws
Whatsapp