Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

'Ongewenste' kerstcadeaus massaal gedumpt op Marktplaats

27 december 2018, 16.28 uur · Foto: Shutterstock

Na deze Kerstmis is het aantal truien, vesten, schoenen, bordspelen en navigatieapparatuur dat op Marktplaats te koop wordt aangeboden veel groter dan gebruikelijk. Een woordvoerder van Marktplaats meldt dat het vermoedelijk voor een deel gaat om kerstcadeaus die na de feestdagen direct online te koop worden aangeboden.

In vergelijking tot de periode voor kerst zijn er ruim 1.200 nieuwe advertenties geplaatst voor navigatieapparatuur, ruim 3.000 voor truien en vesten en bijna 1.800 voor mutsen, sjaals en handschoenen. Van bordspellen, puzzels en andere hobbyspullen zijn ruim 2.040 nieuwe advertenties geplaatst. Van schoenen zijn dat er bijna 21.800.

"De warme kerstdagen maken de mutsen, sjaals en handschoenen tot een populair doorgeefcadeau", zegt een woordvoerder van Marktplaats. "Maar ook zijn er cadeaus die worden doorgegeven omdat ze niet passen of omdat mensen ze dubbel hebben."

Lees ook: Afvallen, cadeaus ruilen en schoonmaken: drie gouden tips voor derde kerstdag

De zegsman van de verkoopsite laat weten dat er meerdere verklaringen zijn voor het grotere aanbod van bepaalde spullen. Hij kan zich onder meer voorstellen dat mensen bij het opruimen spullen hebben gevonden waar ze vanaf willen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!