Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Hoger beroep om verijdelde aanslag Heemskerk

27 december 2018, 11.11 uur · Foto: NH Nieuws

De twee Amsterdammers die vorige week zijn veroordeeld tot celstraffen van zeven jaar vanwege de voorbereiding van een moordaanslag in oktober 2016 in Heemskerk, gaan in hoger beroep. Hun advocaten vinden het onterecht dat de rechtbank in Amsterdam zich in haar oordeel vrijwel uitsluitend baseert op getapte gesprekken. Die worden volgens hen onjuist uitgelegd.

De politie nam gesprekken van de verdachten Willy F. en Jerello G. en twee andere verdachten op met afluisterapparatuur in hun auto's. Deze twee anderen zouden de liquidatie uitvoeren. Beoogd doelwit was volgens het Openbaar Ministerie (OM) waarschijnlijk een trainer van voetbalclub Odin'59.

Lees ook: Twee keer zeven jaar cel voor voorbereiden liquidatie trainer ODIN'59

De aanslag ging niet door, omdat de politie tijdig kon ingrijpen. De twee uitvoerders werden op de parkeerplaats van de club opgepakt. Ze kregen eerder ook zeven jaar celstraf en gingen eveneens in hoger beroep. Er is geen bewijs dat G. en F. noch de andere twee een liquidatie voorbereidden, stelt G.'s advocaat Elisabet van Nielen. Ze wil meer onderzoek.

Lees ook: Beoogd doelwit liquidatie Heemskerk stopt bij Odin'59

De raadsvrouw wijst er verder op dat haar cliënt is vrijgesproken van het voorhanden hebben van een aantal voorbereidingsmiddelen, zoals een pistool en munitie. In eerdere berichtgeving over de zaak is ten onrechte gemeld dat G. heeft geschoten. G. was weliswaar een week voor de arrestatie van de twee medeverdachten ter plekke, maar naar eigen zeggen alleen om iemand te laten schrikken in verband met een incasso. Die persoon zouden hij en medeverdachte F. hebben misgelopen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!