Ga naar Content

VIDEO: Trein in de remmen voor herten op het spoor in Zandvoort

Een groep damherten heeft op Tweede Kerstdag voor flink wat consternatie gezorgd in Zandvoort. Ze waren het spoor opgelopen, maar ondertussen kwam er ook een trein met hoge snelheid aangereden.

Op een filmpje van de Zandvoortse hertenfluisteraar Willem van der Sloot is goed te zien wat er gebeurt. Hij probeert zelf de herten van het spoor af te schreeuwen, ondertussen hoor je op de achtergrond de trein flink toeteren.

Maatregelen
Willem laat aan NH Nieuws weten dat de maat voor hem vol is. "Er moeten nú maatregelen genomen worden bij het spoor. Bij de spoorwegovergangen moeten geurzuilen komen die de herten afschrikken." Hij heeft vanmiddag een gesprek met de burgemeester of wethouder om de gevaarlijke situatie op het spoor te bespreken.

Lees ook: Hertenfluisteraar Willem baalt enorm van stilleggen bouw hek: "Het is ongehoord"

Leeuwenpoep
Eerder was er al, als proef, leeuwenpoep bij het spoor uitgestrooid. Dat leek de herten ervan te weerhouden om het spoor op te gaan, maar ze zijn nu allemaal weer terug.

Leeuwenpoep jaagt herten weg van spoor - NH Nieuws

Willem vindt ook mensen moeten stoppen met voeren van de viervoeters. Dat was volgens de Zandvoorter ook de reden ze gisteren het spoor op vluchtten, met alle gevolgen van dien. Van der Sloot zet zich al tijden in voor de herten in Zandvoort, die in een slecht omheind gebied wonen.

Foto: