Ga naar Content
Noord-Holland

Aantal files nam in 2018 fors toe: N242 bij Alkmaar drukste N-weg

27 december 2018, 06.38 uur · Aangepast 27 december 2018, 08.31 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Het aantal files en de vertraging erdoor voor het verkeer was dit jaar ongeveer 20 procent hoger dan in 2017. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de ANWB die metingen deed op het Nederlandse hoofdwegennet. In de categorie N-wegen spande de N242 de kroon: dit was het afgelopen jaar de drukste N-weg van het land.

In de regio’s Den Haag en Rotterdam ondervonden weggebruikers het afgelopen jaar de meeste hinder van files. Maar ook op de wegen in de provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg nam de filezwaarte in 2018 toe. In de provincies Noord-Holland en Utrecht bleef deze vrijwel gelijk. Het verkeer in het noorden van het land ondervond veel minder verkeershinder dan vorig jaar.

Lees ook: Lange files bij Hilversum en Amsterdam door kapotte vrachtwagens

De grootste knelpunten waren het afgelopen jaar in de ochtendspits de A4 Den Haag richting Amsterdam en in de avondspits de A27 van Utrecht naar Breda. De drukste spitsen in de ochtend zijn op maandag en dinsdag en in de avond op dinsdag en donderdag.

Op donderdagavond 1 november zorgden de regen en een groot aantal ongelukken voor de zwaarste spits van het jaar. Op het drukste moment stond er die avond 1135 kilometer file.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!