Ga naar Content
IJmond

Piepende pagers tijdens kerst voor hulpverleners in IJmond: "Jullie zijn toppers!"

25 december 2018, 16.40 uur
Door: · Foto: KNRM

Een melding voor hulp laat zich niet regisseren. En dus ook niet tijdens de kerstdagen, want de vrijwilligers van RTZ Velsen, Dierenambulance Velsen én ook de KNRM in Wijk aan Zee rukten gisteren en vandaag 'gewoon' uit om hulp te verlenen.

Op Kerstavond was het raak voor de redders van de KNRM in Wijk aan Zee. De reddingboot De Donateur werd gelanceerd om een 'onfortuinlijke' zeiler op sleeptouw te nemen. Het jacht was op de Noordzee in de problemen geraakt en is door de IJmondse redders naar de jachthaven in IJmuiden gesleept, zo meldde het station van het Wijk aan Zeese kustdorp.

Dode vos
De vrijwilligers van Redding Team Zeedieren Velsen moesten al twee keer een kerstmaal laten schieten. Eerst op Kerstavond toen zij melding kregen van een zeehond in nood. En vandaag, Eerste Kerstdag, toen het team werd opgeroepen om de dierenambulance van Velsen te ondersteunen bij het ruimen van een dode vos.

De vos, zonder zichtbare verwondingen, werd eerder op de dag gespot door wandelaars op het IJmuiderstrand, zo laat Dave de Koning van RTZ aan NH Nieuws weten. "Dan halen we dat kerstdiner toch gewoon op een andere dag weer in? Dit gaat voor", aldus de hulpverlener.

Waardering
De hulpacties kunnen rekenen op veel bewondering. Zo schrijft iemand bij de post van de KNRM op Facebook: "Fantastisch werk" en: "Wat zal die zeiler blij zijn geweest." Een ander prijst deze actie met: "Jullie zijn topperssssss."