Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Hospicebewoners in Krommenie worden toegezongen door koor tijdens laatste kerst

25 december 2018, 14.54 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Voor sommige mensen is dit de laatste kerst die ze mee zullen maken. De medewerkers van hospice De Schelp in Krommenie doen er dan ook alles aan om deze dagen voor de bewoners onvergetelijk te maken. Er is zelfs een koor langsgekomen om voor ze te zingen.

In alle vroegte galmen 'Stille Nacht, Heilige Nacht' en 'Ere zij God' al door de Evenwichtstraat. Mevrouw Sturk zit voor het raam te kijken. "Ik heb ervan genoten en ik heb zelfs een beetje meegezongen", lacht ze. 

Lees ook: Statushouders koken kerstdiner voor mensen met psychische problemen

Ook Dick Helling staat er glunderend bij. "Ik werd gewekt van het gezang. Toen dacht ik: 'ik ga toch even kijken', want dit is wel heel erg leuk om mee te maken."

De medewerkers zetten hun beste beentje voor om de feestdagen een gouden randje te geven. "Het is hun laatste kerst", aldus coördinator Gerda van Oosten. "Met dat in je achterhoofd wil je toch iets moois en warms meegeven."

'Vrijwilligers zijn goud'
Volgens de terminale bewoners gebeurt dat altijd wel. "Ik zit hier niet voor mijn plezier, maar het is wel plezierig om hier te zijn", aldus Dick. "Alle vrijwilligers zijn van goud." Dat beaamt mevrouw Sturk ook. "Alles wat je vraagt, dat krijg je ook. Ik heb al meerdere malen gevraagd om zoute haring en die halen ze dan zo voor je. Prachtig is dat."

Bekijk de reportage hier: