Haarlem

NL
V

Familie doodgestoken Sjeddy 'verbijsterd' door uitblijven uitspraak: "Nachtmerrie nog niet voorbij"

24 december 2018, 14.06 uur · Aangepast 24 december 2018, 15.19 uur

Het onderzoek naar de steekpartij in de nieuwjaarsnacht van 2015 op 2016 waarbij Haarlemmer Sjeddy Ibrahim omkwam, moet worden uitgebreid. Daarnaast moeten er meer getuigen worden gehoord. Dat heeft het Gerechtshof in Amsterdam zojuist bepaald.

Om die redenen heeft het Hof vandaag geen definitief oordeel geveld tegen de drie verdachten van de fatale steekpartij. Daarmee blijft het voorlopig de vraag of de eisen van het OM, dat jarenlange celstraffen tegen twee van de drie verdachten had geëist, worden gehandhaafd. 

Verbijsterd
Het besluit van het Gerechtshof kan bij de familie van Sjeddy op geen begrip rekenen. De oom laat NH Nieuws weten 'verbijsterd' te zijn over het uitblijven van een uitspraak. "De nachtmerrie voor mijn zus (de moeder van Sjeddy, red.) is nog niet voorbij."

(Artikel gaat verder onder de video)

Oom Sjeddy: "Voor m'n zuster is dit een nachtmerrie" - NH Nieuws / Geja Sikma

Lees ook: Moeder doodgestoken Sjeddy geeft emotionele verklaring voor hof: "Moeilijk verder leven"

Hoofdverdachte Ricardo L. (27) werd eerder tot tien jaar cel veroordeeld. Medeverdachte Layminda van Z. (24) is veroordeeld tot vier jaar cel voor medeplichtigheid aan poging tot doodslag op twee vrienden van Sjeddy. De andere medeverdachte, Roxanne O., werd door de rechter veroordeeld tot een jaar cel. 

De advocaat van hoofdverdachte L. zegt in een reactie 'opgetogen' te zijn door het besluit van het hof.

Fatale Nieuwjaarsnacht
De 22-jarige Haarlemmer Sjeddy Ibrahim werd in de nacht van 31 december 2015 op 1 januari 2016 doodgestoken toen hij met vrienden op straat in Haarlem-Oost het nieuwe jaar inluidde. Bij een grote ruzie op de Zomerkade werd een mes getrokken en Sjeddy in z'n borst gestoken.