Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Familie Graafsma looft 'grote som geld' voor gouden tip in zaak-Dascha

24 december 2018, 13.18 uur · Foto: TDO/NH Nieuws

De familie van de in 2015 omgekomen Dascha Graafsma looft tienduizend euro uit voor de gouden tip die tot 'directe oplossing' van de zaak leidt.

Toen het OM eind 2015 stelde dat Dascha zelfmoord had gepleegd door in Hilversum voor de trein te springen, weigerde de familie zich bij die conclusie neer te leggen. Haar familie sluit weliswaar niet uit dat ze zelfmoord heeft gepleegd, maar is van mening dat er nooit 'een goed, gedegen en volledig' onderzoek is uitgevoerd.  

Lees ook: Doel René Graafsma bereikt: onderzoeksteam mag beelden laatste uren Dascha zien

Volgens het eind 2015 opgerichte Team Dascha Onderzoek (TDO) leidt het eigen onderzoek nog altijd tot 'nieuwe, interessante bevindingen', al kan er nog altijd geen 'keiharde conclusie' worden getrokken. "Dit komt vooral omdat wij er in de beginfase niet bij waren betrokken en dus zelf informatie zijn misgelopen", aldus de door de familie aangestelde onderzoeker Joey Roelofs. 

Geen scenario's uitgesloten
Om die (of aanvullende) informatie alsnog boven tafel te krijgen, looft de familie Graafsma nu een bedrag van 10.000 euro uit, in de hoop alsnog de 'keiharde conclusie' te kunnen trekken. "De gouden tip hoeft niet per se te leiden tot een misdrijf", benadrukt Roelofs. "Nog steeds sluiten we geen enkel scenario uit, al zijn sommige scenario's aannemelijker dan andere."

Lees ook: Anonieme kaartschrijver heeft info over dood Dascha (16): vader René doet oproep

Ieder puzzelstukje is welkom, ook als dat al eerder is gedeeld met onderzoeksteam, familie of politie. "Is er misschien iemand die bepaalde dingen wist van Dascha, maar het tot op heden niet heeft durven vertellen? Of iemand die achteraf informatie heeft verkregen en/of gehoord? Hoe klein, niet aannemelijk of nietszeggend de informatie die u heeft ook lijkt, schroom niet om dit met ons te delen!"

Informatie kan met het onderzoeksteam worden gedeeld via e-mailadres [email protected].

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!