Ga naar Content

Maurice (26) is bang voor vuurwerk: "Ik heb een hekel aan harde knallen"

De 26-jarige Maurice van Grasstek uit Rijsenhout heeft al sinds zijn jeugd een afkeer van harde knallen. Als iemand vuurwerk afsteekt in z'n buurt, rent hij het liefst weg. "Je weet niet waar het vandaan komt, wat er gebeurt. Dat hoeft voor mij niet."

Sinds een vervelende ervaring met siervuurwerk, wil hij er niks meer mee te maken hebben. Hij stond voor zijn deur met vrienden vuurwerk af te steken, toen het misging. Een Romeinse kaars schoot opeens de gekleurde bollen via de zijkant eruit, waarna ze in zijn hand terechtkwamen. Hij gooide de kaars neer en rende naar binnen.

Lees ook: Jeffrey knalt voor duizenden euro's de lucht in: "Maar ben wel voor vuurwerkzones"

Brandwond
Nadat hij zijn hand een poos onder het stromende lauwe water hield, was er een pijnlijke brandwond over. Gelukkig had deze geen heftige littekens achtergelaten. Althans, niet op zijn hand. Want sindsdien heeft Maurice wel een hekel aan al het vuurwerk. Hij steekt het liefst helemaal geen vuurwerk meer af. Van achter het raam kan hij wel van het mooie spektakel genieten, maar hij blijft binnen met oud en nieuw.

Hij is dan ook voor een vuurwerkverbod. Maar wil wel mooie vuurwerkshows, in grote én kleine gemeenten. Hij verwacht namelijk dat mensen anders maling hebben aan het verbod en toch illegaal vuurwerk blijven afsteken. "Dus dan heeft een verbod geen zin." Maar of een verbod de komende jaren realistisch is, betwijfelt hij. "De komende generaties niet. Degene die er mee zijn opgevoed, willen gewoon vuurwerk hebben."

Lees ook: Vuurwerkverbod? Cees mag hopen van niet: "Het aansteken is zo mooi"

'Ik blijf binnen'
Hij vindt het prima dat zijn vrienden vuurwerk af blijven steken, maar hij gaat niet meer met ze mee. Hij wenst iedereen een heerlijke jaarwisseling toe. "Veel plezier jongens, geniet ervan! Ik blijf binnen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: