Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Zaanse buurt geschrokken door drie autobranden: "Onder mijn slaapkamerraam!"

23 december 2018, 21.32 uur

"Het gebeurde eigenlijk vlak onder mijn slaapkamerraam," zegt een ongeruste bewoner van de Dodonaeusstraat in de Zaanse wijk Poelenburg na de autobranden van vannacht. In de straat werden twee auto's door brand verwoest. Een derde auto aan de Thijssestraat raakte licht beschadigd als gevolg van een waarschijnlijk aangestoken brandje.

In de Dodonaeusstraat stond rond middernacht een auto in lichterlaaie. Het vuur sloeg over naar een auto die ernaast geparkeerd stond. Ook die auto werd door brand verwoest en is total loss.

Lees ook: 52 gewapende incidenten in 2018: politie Zaandam gaat preventief fouilleren

"Een attente buurman waarschuwde me vannacht. Hij zag rook uit de achterbak van mijn auto komen. Toen ik buiten kwam, rook ik verbrand rubber en hoorde ik brandweer sirenes", zegt Annette van der Wel, eigenaar van een van de auto's. Volgens Van der Wel gaat de politie er vanuit dat de eerste auto is aangestoken. Het vuur sloeg vervolgens over op haar auto, een vrij nieuw wagentje. De auto is total loss.

Thijssestraat
Ook in de Thijssestraat was het raak. Ook daar gaat het vermoedelijk om brandstichting. In De Thijssestraat lukte het niet om de auto echt in vuur en vlam te zetten.

Bekijk hieronder de beelden van de branden:

De schade aan de auto van Sukru Koc bleef gelukkig beperkt. Toch baalt hij enorm. "De schade valt mee, maar ik had natuurlijk liever geen schade gehad", zegt Sukru. "Ik denk wel dat mijn auto gerepareerd kan worden maar het is toch veel gedoe. Maandag zal ik de verzekering bellen om te horen wat die voor me kunnen doen."

Onrust in de buurt
Buurtbewoners zijn flink geschrokken van de autobranden in de buurt. "Ik vind het in de eerste plaats triest voor de eigenaar van de auto's. Die hebben ervoor gespaard en zien hun auto nu in vlammen opgaan", zegt een buurtbewoner. "Ik probeer altijd op te letten als ik met de hond wandel, maar we hebben natuurlijk ook handhavers en politie. Die zouden hier wel wat vaker mogen komen."

Dat wordt beaamd door een buurtgenoot."In de nacht zie je hier nooit politie rijden en dan komt het wel erg dichtbij, die auto's vlogen vlakbij mijn slaapkamerraam in brand."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!