Ga naar Content

Texelaars geven gul tijdens benefietavond voor zieke Rob: "Dit is Texel op zijn best"

De bewoners van Texel kwamen gisteravond in groten getale af op de benefietavond voor hun zieke eilandgenoot Rob Daalder. Rob lijdt aan een zeldzame ziekte en kan alleen nog in de Verenigde Staten behandeld worden, maar de behandeling is duur.

Rob liep als kleine jongen ernstige brandwonden op en als gevolg daarvan nierschade. Later kreeg hij tot twee keer toe lymfeklierkanker. Toen hij alles overwonnen leek te hebben, kreeg hij te maken met de ziekte liquorhypotensiesyndroom, waarbij vocht uit de hersenen weglekt.

Lees ook: Heel Texel komt in actie voor zieke Rob (50): collectes, veiling en benefietconcert

Rob is niet terminaal ziek, maar in Nederland is zijn ziekte niet te behandelen. In Amerika wel, maar de operatie daar is erg duur: het gaat om een bedrag van enkele tonnen. De verzekering zal ook een deel meebetalen aan de operatie in Los Angeles.

Tienduizenden euro's
De Texelaar en zijn vrouw Mirjam waren bij het concert aanwezig. Alle aandacht laat de zieke Rob niet onberoerd. "Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n persoon die zo in de belangstelling wil staan, maar dat het zo is geworden, is mooi."

Volgens onze mediapartner Texelse Courant heeft de benefietavond maar liefst 35.750 euro opgeleverd. De komende tijd kunnen mensen nog geld doneren via collecteboxen in Texelse winkels en cafés, via de website van Support Rob en tijdens een veiling in januari. 

Foto: NH Nieuws