AKC Blauw-Wit wint; KZ maakt pas op de plaats

22 december 2018, 22.07 uur · Aangepast 22 december 2018, 22.34 uur
Door: · Foto: NH Sport

De korfballers van AKC Blauw-Wit hebben de laatste wedstrijd van 2018 in de Korfbal League winnend afgesloten. In Amsterdam won het team van Barry Schep met 21-20 van KCC. Koog Zaandijk verloor in Sassenheim van regerend landskampioen TOP: 27-19.

Blauw-Wit ging de rust in met een 13-11 voorsprong. Topscorer aan Amsterdamse kant werd Christian Dekkers met zes doelpunten.

KZ keek halverwege tegen een 11-9 achterstand aan, waarna TOP de voorsprong in de tweede helft gestaag uitbreidde. Frank Mostard (TOP) werd topscorer met zeven treffers. Voor KZ was Alwin Out vijf keer trefzeker.

Blauw-Wit heeft na zeven wedstrijden tien punten en bezet de vierde plaats in de League, voldoende voor de play-offs. KZ heeft drie punten minder en staat zesde.

Zaterdag 12 januari gaat de competitie verder. Blauw-Wit treft dan LDODK, terwijl KZ DVO treft.