Ga naar Content

Kerstdiner voor minderbedeelden loopt volledig uit de hand: "Jij vies vuil kutwijf"

Wat een gezellig kerstdiner had moeten zijn voor de minderbedeelden in een wijkcentrum in Alkmaar, is woensdagavond behoorlijk uit de hand gelopen. Twee weldoenersorganisaties kregen het met elkaar aan de stok en er werden zelfs klappen uitgedeeld.

"Uit het niets zei iemand iets in de strekking van 'jij vies vuil kutwijf'", vertelt Ellen van Prakkie 72. "En voor ik het wist heeft mijn schoondochter een klap in haar gezicht gekregen, en mijn schoondochter heeft teruggeslagen."

Niet op goede voet
Onder de ruim vijftig genodigden van het diner zijn een aantal vrijwilligers van weldoenersorganisaties Prakkie 072 en Stichting Samen Zijn We Sterk Alkmaar. Twee partijen die niet op goede voet staan met elkaar. Zodra het groepje van Prakkie 072 binnenkomt, worden ze tegengehouden door iemand van Samen Sterk.

Lees ook: VIDEO: Grote vechtpartij bij kerstdiner in wegrestaurant: "Alles ging door de tent heen"

"We waren niet welkom", vertelt Silvia van Prakkie 072. De vrijwilligers werden daarom even apart gezet, en de organisatie gaat in gesprek met de mensen van Samen Zijn We Sterk. "Maar er was geen gesprek mogelijk. Zij hielden voet bij stuk, maar wij waren ook niet van plan te vertrekken", aldus Ellen.

Vervelend
Vervolgens escaleert de boel en een deel van de gasten vertrekt. "Buitengewoon vervelend", laat voorzitter Willem van Douwen van wijkcentrum De Rekere weten. 

De aanleiding van de ruzie is voor Prakkie 72 niet duidelijk, maar Silvia heeft wel een vermoeden: "Jaloezie! Ik vind het gewoon zielig voor ze. Ik begrijp het niet. In december krijgen mensen de kolder in hun kop." Stichting Samen Zijn We Sterk Alkmaar wil vandaag niet op het verhaal reageren.

Herkansing
De Alkmaarse minderbedeelden krijgen gelukkig een herkansing. "Wij nodigen die groep uit om opnieuw een diner te hebben bij ons, ergens volgend jaar", laat Willem weten.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws