Ga naar Content

Jeffrey knalt voor duizenden euro's de lucht in: "Maar ben wel voor vuurwerkzones"

Hij weet het niet helemaal precies, maar hij schat dat hij voor zo'n drieduizend euro de lucht inschiet tijdens de jaarwisseling. Jeffrey Beekhoven uit Zaandam is gek op vuurwerk, maar heeft ook zeker oog voor de bezwaren. "Probeer gewoon rekening met elkaar te houden."

Voor die duizenden euro's kun je natuurlijk riant op vakantie, maar dat is volgens Jeffrey een kwestie van prioriteiten stellen. "Ik rook en drink niet dus ja, dit is mijn hobby", vertelt hij.

Lees ook: Hond Pixel nu al panisch voor vuurwerkknallen: baasje wil speciale zones

En niet alleen dat, want hij heeft er ook z'n werk van gemaakt. De Zaandammer verkoopt vuurwerk vanuit de fietsenzaak die ooit van zijn vader was. De vuurwerkverkoop was een welkome aanvulling op de magere wintermaanden.

'Illegaal vuurwerk verpest het'
Jeffrey hoopt dan ook dat hij de komende jaren nog wel kan blijven verkopen. "Ik maak me zorgen over de toekomst. Ik denk dat het straks alleen maar siervuurwerk wordt. Naar mijn mening verpest dat zware illegale vuurwerk de boel. Dat moet je zien te stoppen en daarom juich ik de komst van vuurwerkzones ook wel toe. Bij ziekenhuizen, kinderboerderijen en andere plekken waar veel dieren zijn moet je het niet doen. Probeer gewoon rekening met elkaar te houden."

Lees ook: Danny raakte gewond door vuurwerk: "Het was domme pech"

Ondanks de recente discussies ziet hij wel dat vuurwerk afsteken nog steeds populair is. "Ik geloof dat er rond de 55 á 60 miljoen wordt uitgegeven. Dat is heel veel en dat zijn echt veel liefhebbers." En wat veiligheid betreft: Jeffrey levert aan zijn klanten gratis vuurwerkbrillen en een lanceerstandaard voor vuurpijlen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws