Ga naar Content

Hond Pixel nu al panisch voor vuurwerkknallen: baasje wil speciale zones

De jaarwisseling is voor de Amsterdamse hond Pixel één grote nachtmerrie. Voor veel huisdierenbezitters is Oud en Nieuw een beproeving, maar Pixel is echt doodsbang voor vuurwerk. Reden voor eigenaar Richard om de stad te ontvluchten tijdens de jaarwisseling. "Maar dit jaar zat het vol, dus we moeten wel blijven."

Het is elk jaar weer raak, wanneer vanaf november de eerste knallen te horen zijn. Pixel wil niet meer naar buiten. Als zijn baasje Richard Oudhuis hem wil uitlaten, kruipt hij in zijn bench. Eenmaal toch buiten, gaat Pixel volledig in de ankers. "Stel dat er vuurwerk afgestoken wordt, is het helemaal paniek", zegt Oudhuis.

Lees ook: Einde van een traditie? Meerderheid NH Nieuws Panel wil vuurwerkverbod

Op een filmpje dat door de familie is gemaakt, is te zien dat het tijdens de jaarwisseling behoorlijk tekeer kan gaan in de Amsterdamse wijk. "Het lijkt wel oorlogsgebied. In het ergste geval laat hij zijn ontlasting uit angst lopen."

Vuurwerkvrij park
De familie vertrekt daarom meestal tijdens de jaarwisseling naar een vuurwerkvrij park tussen Amersfoort en Apeldoorn. "Om het meeste vuurwerk te ontlopen." Helemaal knalvrij is het daar trouwens ook niet. "Op het park wordt niks afgestoken, maar in de omgeving houden ze nog al van carbidschieten."

Lees ook: Ronald pleit voor vuurwerkverbod: "Geld liever naar de Brandwondenstichting"

Dit jaar zijn ze noodgedwongen thuis, omdat het park al vol zat. Richard hoopt dat er maatregelen komen, waardoor ze helemaal niet meer hoeven te vertrekken. "Een verbod hoeft niet, maar het zou fijn zijn als er aparte zones worden aangewezen waar mensen vuurwerk kunnen afsteken. Dan is het ook belangrijk dat ze handhaven."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Joost Lammers / NH Nieuws