Ga naar Content
Gooi

Tbs met dwangverpleging voor gijzeling in NPO-gebouw Mediapark

21 december 2018, 14.11 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Carlijn Kolk

De 34-jarige man die vorig jaar een medewerker van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft gegijzeld en bedreigd is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Dat meldt de rechtbank Midden-Nederland zojuist via Twitter.

Mohamed C. stond op 17 augustus 2017 op de parkeerplaats van het Mediapark toen het slachtoffer de auto uit kwam. Hij liep gelijk op haar af en trok een groot mes uit z'n rugzak. Hij nam haar mee een NPO-gebouw binnen en eiste zendtijd om de 'de wereld te vertellen wat de AIVD allemaal doet' volgens zijn waanbeelden.

De uitspraak van de rechter komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie

Lees ook: Gijzeling in NPO-gebouw op Mediapark Hilversum

In het bericht van de rechtbank valt te lezen dat C. na zijn aanhouding tweemaal ter observatie is opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Dat was omdat de indruk ontstond dat hij psychisch niet in orde was.

Ernstige psychische problemen
"De eerste keer heeft hij niet meegewerkt aan het onderzoek door deskundigen. De tweede keer wel", zo schrijft de rechtbank. "Uit dat tweede onderzoek is gebleken dat hij bij de gijzeling geheel is gedreven door een waanidee, dat zijn oorzaak vindt in zeer ernstige psychische problemen. Daarom heeft de rechtbank hem voor de gijzeling en bedreiging ontoerekeningsvatbaar geacht en hem geen straf opgelegd."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!