Ga naar Content
Gooi

Huizer heeft eigen vuurwerkmeldpunt: "We moeten wat met meldingen"

21 december 2018, 11.59 uur · Aangepast 21 december 2018, 12.38 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Carlijn Kolk

NH Nieuws-panellid Ruben Woudsma heeft een eigen meldpunt voor vuurwerkoverlast in Huizen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Huizen nu twee vuurwerkvrije zones heeft.

Hij is het meldpunt vier jaar geleden gestart, omdat er veel overlast in Huizen was. "We hadden veel schade tijdens de jaarwisseling. In een topjaar kostte het 50.000 euro", vertelt Woudsma.

(Artikel gaat verder onder de video)

Woudsma over vuurwerkmeldpunt - NH Nieuws / Carlijn Kolk

Toch steekt hij zelf graag vuurwerk af:

(Artikel gaat verder onder de video)

Woudsma over zelf vuurwerk afsteken - NH Nieuws

Vandalisme, dierenleed
Hij is zelf dan ook niet voor een landelijk vuurwerkverbod. "Het is iets waar we de komende jaren over na moeten denken, maar op dit moment nog niet."

Lees ook: Einde van een traditie? Meerderheid NH Nieuws Panel wil vuurwerkverbod

Toch stijgt het aantal klachten bij het meldpunt elk jaar. Deze gaan vaak over harde knallen, vandalisme, dierenleed en mensen die bang zijn. Hij ziet ook een duidelijke verandering in de afgelopen jaren:

(Artikel gaat verder onder de video)

Woudsma over trend afgelopen jaren - NH Nieuws

Hij hoopt dat de overheid het illegale vuurwerk harder gaat aanpakken, zodat de overlast niet al in oktober begint met al het vuurwerk uit Polen en Duitsland. 

Ondanks de vuurwerkvrije zones die door het meldpunt al zijn gerealiseerd, gaat hij gewoon door met het meldpunt. Het blijft namelijk echt nodig. 

(Artikel gaat verder onder de video)

Woudsma over wat hij hoopt te bereiken met meldpunt - NH Nieuws

Bekijk hier meer uitslagen van het NH Nieuws Panel vuurwerkonderzoek. Wil je ook meepraten over allerlei onderwerpen in Noord-Holland? Geef je dan hier op voor het NH Nieuws Panel. Je wordt dan eens per maand uitgenodigd voor onze enquêtes. 

Verantwoording
Onder de ruim 2700 leden van het NH Nieuws Panel hielden we een enquête over hoe ze aankijken tegen vuurwerk. In totaal deden 1464 mensen mee aan het onderzoek. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!