Ga naar Content

Vuurwerkverbod? Cees mag hopen van niet: "Het aansteken is zo mooi"

NH Nieuws-panellid Cees Dekker uit Nieuwe Niedorp is vuurwerkverkoper. In zijn bunker in Medemblik liggen de voorraden knal- en siervuurwerk al klaar. Bijna alles is binnen. Cees steekt zelf elk jaar flink wat af.

"Ik ben een heel groot liefhebber van vuurwerk", lacht Dekker in de bunker waar hij zijn voorraad bewaart voor de verkoop. "Gewoon het aansteken is mooi", legt hij uit. Het kleine jongetje in hem komt dan weer even naar boven. 

Negatief ingestoken
Dekker is wat minder te spreken over de enquête die NH hem als panellid voorlegde. Hij vindt de vraagstelling over het vuurwerk niet goed. "Het is wel erg vanuit het negatieve ingestoken", vindt hij. "Je kon als liefhebber dat maar moeilijk aangeven bij de vragen. Dan is het logisch dat de uitkomst ook niet zo positief is."

De vuurwerkliefhebber kan zich goed voorstellen dat mensen af en toe overlast ervaren van vuurwerk. "Ik denk dat je daar als ouders, buurt en politie een oplossing voor moet vinden."

Blije gezichten
Dekker wil graag ook het positieve geluid laten horen. Dat mensen kunnen genieten van het sierwerk tijdens Oud en Nieuw blijkt ook duidelijk uit het onderzoek. "Als ouders hier straks met hun kinderen het vuurwerk kopen en je ziet die blije gezichten. Dat is prachtig."

Als verkoper en liefhebber ziet oudjaarsnacht er vrij overzichtelijk uit. "Om 18 uur sluiten we hier de deuren. Dan een hapje eten en rond 21.00 uur begint het bij ons wel te kietelen.'

Hoeveel hij zelf gaat afsteken, gaat hij niet vertellen. "Maar het ziet er rond 00.00 uur erg mooi uit bij ons in de buurt", lacht hij. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink