Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Hilversums A. Roland Holst College in race voor landelijke onderwijsprijs

20 december 2018, 17.27 uur · Aangepast 20 december 2018, 18.34 uur
Door Carina Gutker · Foto: Alexander Marks

Scholieren van het Hilversumse A. Roland Holst College maken kans op de Nationale Onderwijsprijs. Ze zijn voor het werken aan het 'smart city'-project in de race om door Noord-Holland te worden afgevaardigd voor de landelijke prijs.

De leerlingen hebben onder meer Snapchatfilters ontwikkeld rond een aantal Hilversumse monumenten op de Mediamileroute. Deze route werd onlangs nog bekritiseerd in het televisieprogramma Kanniewaarzijn. De gemeente bleek volgens de SP veel meer geld aan de, volgens het programma zinloze, Mediamile te hebben besteed.

Het programma Kanniewaarzijn besteedde deze week aandacht aan de Mediamile:

Daarnaast hadden leerlingen bewoners geïnterviewd over hoe de stad slimmer en leuker kon worden. Verder hebben 200 havo- en vwo-leerlingen een brainstormsessie gehouden in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Het Snapchatfilter was een van de uitkomsten van de brainstormsessie.

Enthousiast over samenwerking
Wethouder Wimar Jaeger was enthousiast over de samenwerking van de scholieren met de gemeente. "Het mes snijdt aan twee kanten. De gemeente krijgt voorstellen van jongeren die verfrissend en vernieuwend zijn en het Roland Holst College krijgt de kans om innovatief les te geven en de jeugd te betrekken bij wat er in hun omgeving gebeurt."

Lees ook: Haarlemse scholieres Isis en Lot winnen KNAW Onderwijsprijs

Het A. Roland Holst College won in 2013 met het project Beeld en Geluid al de onderwijsprijs in Noord-Holland. Op 24 januari wordt in de Telefooncentrale in Alkmaar duidelijk of de school de prijs weer in de wacht weet te slepen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!