Zaanstreek-Waterland

Zaanstad neemt maatregelen na ongeluk Bernhardbrug

20 december 2018, 13.36 uur · Aangepast 20 december 2018, 13.50 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

De gemeente Zaanstad laat via een raadsbrief weten dat er maatregelen worden genomen om de Bernhardbrug veiliger te maken. Daar raakten eind november een 77-jarige man en een 78-jarige vrouw gewond toen de brug 'plots' openging.

Na inspectie is gebleken dat de brug naar behoren werkt, zegt de gemeente: "Uit de test is gebleken dat de technische staat van de brug in orde is en dat er geen sprake is van een onveilige bediening van de brug vanuit de Centrale Post op het Havenkantoor."

Lees ook: Twee slachtoffers bij brugongeluk Zaandam: één in het water, ander op de kant

Toch heeft de gemeente besloten om wel maatregelen te nemen: "Wij hebben besloten om de zichtbaarheid van de rode seinen te verbeteren." Dit wordt gedaan door extra rode seinen op te hangen op een lagere hoogte zodat ook voor fietsers en voetgangers duidelijk zichtbaar is dat de burg open zal gaan.

Wesley Fontijn, wiens moeder in 2015 om het leven kwam toen een brug plotseling openging en zij zich op het bewegende deel bevond, deed zelf ook de aanbeveling voor een extra licht.

Lees ook: Zaanstad zegt extra maatregelen op bruggen toe - als ze de veiligheid ten goede komen

Volgens Wesley valt het waarschuwingslicht bovenaan de trap onvoldoende op, zeker voor ouderen die meer moeite hebben met het ongebruikelijke formaat van de traptreden en daarom vooral naar beneden kijken. Bovendien staat het waarschuwingslicht bovenaan de trap richting het naastgelegen fietspad gedraaid, waardoor het licht voor voetgangers onvoldoende in het oog springt.

NH Nieuws sprak eerder met Wesley Fontijn, wiens moeder in 2015 om het leven kwam toen de brug plotseling openging:

NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp