Ga naar Content
Gooi

Crematorium Laren bijna klaar: opening in januari

19 december 2018, 17.50 uur · Aangepast 20 december 2018, 13.02 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Impressie Crematorium Laren

Vrijdag wordt het nieuwe Crematorium Laren opgeleverd. Voorafgaand aan de opening op 21 januari krijgen mensen vier dagen de gelegenheid het gebouw te bekijken.

Twee jaar geleden werd al een crematorium geopend bij de monumentale begraafplaats Zuiderhof in Hilversum. "Het is een prachtig crematorium en voldoet aan de behoeften van de mensen", zegt Natalie Temming- Tap van Crematorium Laren. "Maar aangezien dat onderdeel is van een begraafplaats, kunnen daar minder crematies plaatsvinden dan straks in Laren." Het Larense crematorium is zelfstandig en is grootser opgezet dan in Hilversum.

Gooise villa
Het Crematorium Laren is gebouwd in de stijl van een 'Gooise villa' en heeft een rieten dak. "Het is een mooi gebouw, op een goede locatie en met hoogstaande dienstverlening", meent Temming, "maar dat laatste vind ik niet meer dan logisch. Bij elke uitvaart moet alles tot in de puntjes geregeld zijn."

Lees ook: Alkmaar krijgt betwiste crematorium toch

Hoewel de bouw werd gehinderd door een inbraak op het bouwterrein voor het Larense crematorium heeft dat volgens Temming nauwelijks vertraging opgeleverd. Er wordt al jaren gesproken over de bouw van een Goois crematorium. De open dagen van het crematorium zijn van 16 tot en met 19 januari van 10.00 uur tot 16.00 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!