Haarlemmermeer

NL
V

Snelweg A9 deel van de nacht dicht voor overstekende Boeing 747

19 december 2018, 14.47 uur · Aangepast 19 december 2018, 15.38 uur · Foto: Mammoet

Bij Schiphol gebeurt het natuurlijk dagelijks: over de A4 steken voortdurend vliegtuigen de snelweg over, maar dan gebruiken ze wel het viaduct. In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari zal het heel anders gaan. Dan wordt de A9 bij knooppunt Badhoevedorp een kwartier afgesloten voor het transport van een complete Boeing 747.

Het toestel is bestemd voor de tuin van het Corendon Village Hotel. Afgelopen vrijdag maakte de voormalige KLM-jumbo haar laatste vlucht van een spuithal op de luchthaven van Rome naar Schiphol. De Boeing gaat na 29 dienstjaren haar dagen slijten als publiekstrekker bij het hotel.

Lees ook: NH Airtime: De Boeing 747 met Corendon-kleuren op Schiphol

De Boeing 747 moet op donderdag 7 februari gereed zijn voor het transport, dat drie nachten zal duren. Overdag mag er niet met de jumbo worden gesleept. Transportbedrijf Mammoet moet de viermotorige machine in zijn geheel van Schiphol naar Badhoevedorp brengen. De nieuwe eigenaar Corendon verwacht dan ook veel kijkers, zowel overdag als de Boeing stilstaat als 's nachts tijdens het transport.

Tekst gaat verder onder de foto


Het vliegtuig gaat compleet met vleugels, (nep)motoren, stabilo en staart naar het hotel

A9 afgesloten
De klus begint op de Zwanenburgbaan van Schiphol. Voordat de jumbo de hoteltuin bereikt, moet het gevaarte door zestien (!) weilanden worden gesleept en in de laatste transportnacht de A9 bij Badhoevedorp oversteken. Die snelweg wordt daarvoor tijdelijk afgesloten. Op zaterdag 9 februari hopen Mammoet en Corendon de klus te hebben geklaard.

In deze video laat Mammoet zien hoe de 747 de weg van Schiphol naar Badhoevedorp gaat afleggen:

De A9 wordt afgesloten voor een overstekende Boeing 747 - NH Nieuws