Ga naar Content
Haarlem

Autodieven stelen ingebouwde navigaties van dierenambulances: "Laffe daad!"

19 december 2018, 14.17 uur · Aangepast 19 december 2018, 16.21 uur
Door: · Foto: Stichting Dierenambulance Noord-Holland Zuid

Een flinke klap voor de Stichting Dierenambulance Noord-Holland Zuid. Gisterochtend bleek dat de raampjes van twee ambulances waren ingetikt en dat de ingebouwde navigatie-modules waren meegenomen. Een dure grap, maar vooral "heel triest dat ze een hulporganisatie pakken".

Dat vertelt Carmen Silos, woordvoerder van de Dierenbescherming, aan NH Nieuws. "Die navigatiesystemen zijn in het dashboard ingebouwd. Daardoor is de schade eromheen ook nog heel erg groot. We kunnen gelukkig nog wel rijden, maar het moet wel worden vervangen binnenkort."

Lees ook: Apetrots: Stichting dierenambulance krijgt dierenambulance

En dat kost geld. "Best veel zelfs", aldus Silos. "Die navigatie kost al 800 euro en dan moeten de dashboards en de ruitjes ook nog worden gerepareerd. We zijn natuurlijk wel verzekerd, maar je moet altijd een eigen bijdrage doen. En laten we eerlijk zijn: dat geld besteden we liever aan het redden van dieren."

Extra drempel
Silos en de vrijwilligers van de Stichting zijn dan ook voornamelijk verbijsterd door de diefstal. "Ik vind het heel triest dat je een organisatie die hulp biedt op deze manier pakt", vertelt ze. "Autodieven genoeg, maar bij zoiets moet je voor mijn gevoel toch een extra drempel over."

Wie een bijdrage wil leveren voor de gemaakte kosten, kan dat doen op de website van Stichting Dierenambulance Noord-Holland Zuid. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!