Ga naar Content
Noord-Holland

LIVE: AZ voor de beker tegen PEC Zwolle

18 december 2018, 20.06 uur · Aangepast 18 december 2018, 20.28 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH Sport

AZ gaat zich vanavond in het eigen AFAS Stadion proberen te verzekeren van de kwartfinale van de KNVB-Beker. De ploeg van trainer John van den Brom neemt het op tegen PEC Zwolle.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

AZ won haar afgelopen twee duels en lijkt de weg naar boven daarmee te hebben ingezet. In het bekertoernooi werden er tot nu toe twee wedstrijden gespeeld door de Alkmaarders. Van Alcides (0-6) en VVV-Venlo (2-0) werd er vrijwel moeiteloos gewonnen. 

Volgens coach Van den Brom heeft zijn ploeg wat goed te maken tegen de ploeg uit Zwolle. Eerder dit seizoen werd er namelijk gelijk gespeeld tegen de ploeg van John van 't Schip. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Zwolle de gelijkmaker. "Dat hoort bij het voetbal, maar leuk is het niet", aldus de AZ-trainer. "We hebben dus nog wel wat goed te maken tegen PEC. Aan de andere kant is het een wedstrijd op zich, want het is een duel voor de beker en daar gelden andere wetten."

PEC Zwolle
Met de Zwollenaren treft AZ een ploeg die niet in goede vorm is. Uit de zes laatste competitiewedstrijden pakte de ploeg slechts vier punten. Eerder in het bekertoernooi waren zij te sterk voor de amateurs van Staphorst (0-1) en voor eredivisionist De Graafschap (2-5).

Live
Of het AZ lukt om zich ten koste van Zwolle te plaatsen voor de kwartfinales in de KNVB-beker, hoor je vanavond live op deze site, de app en de Facebook-pagina van NH Sport. Commentatoren Edward Dekker en Marijn Willems houden je vanaf 20.45 uur rechtstreeks op de hoogte van het belangrijke bekerduel. 

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjo, Maher, Til; Stengs, Seuntjens, Idrissi 

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Bouy, Dekker, Flemming; Namli, Van Duinen, Van Crooij