Ga naar Content

Haarlemse Straatjournaalverkopers dolblij met kerstpakket: "Zij verdienen ook Kerst"

Maar liefst honderd verkopers van het Straatjournaal hebben vanochtend hun kerstpakket opgehaald bij de kerstman. Naast een tegoedbon van 20 euro kregen de verkopers een goedgevulde tas met boodschappen mee voor de aanstormende kerstdagen.

De kerstpakketten zijn een initiatief van het Haarlemse Straatjournaal, die haar verkopers voor de feestdagen graag een extraatje meegeven. Ook Jonathan is vanochtend naar de redactie van het Straatjournaal gekomen om zijn pakket op te halen. Ruim vier jaar al slijt hij zijn kranten in de Haarlemse parkwijk. "Er zitten lekkere tussendoortjes bij. We zijn straks een paar dagen vrij dus die kunnen we dan lekker op maken", vertelt Jonathan aan NH Nieuws. 

 
In augustus al inzamelen
De drijvende kracht achter de kerstpakketten is Tillie Zegwaart, die acht jaar geleden met de eerste boodschappentassen begon. "De verkopers verdienen ook Kerst. Die moeten ook het gevoel krijgen dat het écht kerst is, dat vind ik belangrijk", vertelt Tillie. De boodschappen worden gedoneerd door zeventien verschillende bedrijven en in augustus begint Tillie al met inzamelen. 
 
Jonathan trekt lachend nog een bus jodenkoeken en een fles shampoo uit zijn boodschappentas. "Ze zijn allemaal heel blij en trots de deur uit gegaan", zegt Tillie. Met name de tegoedbon is een schot in de roos dit jaar.
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!