Ga naar Content

Leren op de bouwplaats: "Gezellig, leerzaam en niet alleen voor jongens"

Er wordt flink gebouwd in Noord-Holland, maar tegelijkertijd is er een groot tekort aan personeel in de bouw. Om iets aan dat tekort te doen zijn er mbo-campussen opgezet waar leerlingen in de praktijk veel ervaring kunnen opdoen.

Ze gaan één dag per week naar school en de andere dagen werken ze onder toeziend oog van een leermeester op de bouwplaats. De leerlingen zelf zijn erg enthousiast: 'Ik kan lekker mijn energie kwijt', 'Het is gezellig met collega's' en door werkend te leren stimuleer je mensen de bouw in te gaan', zijn een paar reacties van de leerlingen. 

Volgens Guido Lobel van Bouwmensen worden de leerlingen 'geworven, opgeleid en begeleid' in deze vorm van praktijkopleiding.   

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Ditmaal is het thema Wonen'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Wonen'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws