Ga naar Content

Wat je zelf kunt doen om je huis energiezuiniger te maken

Isoleren, dubbel glas en tochtstrips: de meeste mensen hebben wel ideeën over het energiezuiniger maken van woningen. Maar wat zijn nu de beste maatregelen voor je eigen huis en hoe krijg je de financiering rond?

Het zijn vragen waar veel woningeigenaren mee rondlopen. Daarom heeft elke gemeente tegenwoordig een energieloket, waar adviseurs gratis en onafhankelijk advies geven over het verduurzamen van je huis. 

De meest gestelde vraag gaat over warmtepompen. "Mensen denken vaak als hun cv-ketel kapot is: ik hang er wel even een warmtepomp in. Maar voor je dat doet, moet je woning wel goed zijn geïsoleerd en het ventilatiesysteem op orde zijn", aldus Raoul Santibanez eigenaar van het Duurzaam Bouwloket.

Wil je meer weten over hoe je je huis energiezuinig kunt maken? Kijk dan op www.noord-holland.nl

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Ditmaal is het thema Wonen'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Wonen'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH