Ga naar Content

Wonen in een voormalig kantoorpand: "Anders blijven ze toch leeg staan"

"Ik vind het fantastisch, anders blijven ze toch maar leeg staan." Mevrouw Gijzen-van Staveren woont nu een jaar in een voormalig kantoorpand van Philips. Dat het oude kantoor is getransformeerd tot woonruimte vindt ze heel goed, want er is een groot tekort aan woningen in Hilversum.

Het oude kantoorpand op het Lucent-terrein in Hilversum is omgebouwd tot 95 sociale huurappartementen. Het gebouw is van binnen volledig gestript en aan de buitenkant zijn balkons geplaatst.

'Mooi geworden', 'een perfecte locatie' en 'ik zou er wel willen wonen', zijn een paar van de reacties op het nieuwe wooncomplex. Ook andere Hilversummers lijken de gebouwrecycling wel te zien zitten. Maar niet ieder kantoorpand kan worden getransformeerd tot woningcomplex. Zo is het, volgens Leo de Ruiter van De Alliantie, bijvoorbeeld belangrijk dat de ruimte niet te diep is. Omdat er anders niet voldoende daglicht binnen kan komen.

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Ditmaal is het thema Wonen'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Wonen'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: De Alliantie