Ga naar Content

Vrijwilligers kunnen na tienduizend uur werken bijna Zijper Museum openen

Na twee jaar hard werken wordt komende donderdag het nieuwe Zijper Museum in Schagerbrug geopend. Het museum moest het vorige pand, het voormalige gemeentehuis van Zijpe, verlaten nadat het verkocht werd. In het naastgelegen gebouw is nu een nieuw museum verrezen vol Zijper geschiedenis. "Het is prachtig geworden."

"Er wordt zeker nog hard gewerkt. We zitten twee dagen voor de opening en dit zijn de laatste loodjes", vertelt voorzitter Gonno Leendertse: "Er moeten nog wat spulletjes bij komen, we lopen alle teksten nog even langs, last minute-werk, dat hoort erbij."

In beeld blijven 
Tijdens de twee jaar bouwen en verbouwen hield het museum korte exposities om in beeld te blijven tot de grote opening van komende donderdag. Ook het nieuwe museum vertelt de geschiedenis van de Zijper polder. Er staan voorwerpen die verhalen over het ontstaan en het beheer van de polder vertellen, maar er zijn ook heel veel foto's van de meer recente geschiedenis.

"Het is ongelofelijk", vertelt voorzitter Leendertse over de inzet van de vrijwilligers: "De gekste dingen hebben ze gemaakt. De lift hebben ze dan niet getimmerd maar het is verbouwwerk, schilderwerk, plafonds, verlichting, ze hebben bijna alles zelf gedaan. We zijn erg trots."

Het Zijper Museum is vanaf komende zaterdag weer geopend voor het publiek.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH/Matthijs Gemmink