Ga naar Content

Bussumse villa uitgebrand, brandweer nog uren in touw

De brand in de houten villa aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg in Bussum is onder controle. De woning moet als verloren worden beschouwd.

Dat twittert de brandweer Gooi en Vechtstreek. De benedenverdieping is grotendeels behouden gebleven, vult een woordvoerder telefonisch aan, maar de schade op de eerste en tweede verdieping is 'aanzienlijk'

De brand brak tussen 1.00 en 2.00 uur vannacht uit, en werd dankzij rookmelders door de bewoners zelf opgemerkt.  Ze sloegen alarm en verlieten het brandende pand, maar moesten wel toezien hoe het vuur zich zich langzaam maar zeker door de woning verspreidde. De vier bewoners en de hond bleven ongedeerd. 

Lees ook: Grote uitslaande brand in houten Bussumse villa

Rond 2.00 uur liet de brandweer weten het blussen van de brand in de houten woning werd bemoeilijkt door de locatie van de brandhaard. Omdat het vuur in een spouwmuur woedde, en daardoor moeilijk te bereiken was, boden manschappen van omringende brandweerkorpsen assistentie. Met vereende krachten blusten ze de brand, die iets na 5.00 uur 'meester' werd genoemd.

Het nablussen zal nog enkele uren duren, voorspelt de woordvoerder. Vanwege de watertoevoer was de Franse Kampweg tijdens de bluswerkzaamheden tussen de Bussumergrintweg en de afslag 's-Graveland afgesloten, maar deze afsluiting is rond 6.30 uur weer opgeheven. 

De Nieuwe 's-Gravelandseweg blijft voorlopig dicht voor al het verkeer, wat betekent dat ook schoolgaande jeugd moet omfietsen over het 'fietspad langs de hei'. De politie coördineert de omleiding, laat de woordvoerder weten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!