Ga naar Content
Sport

Real Madrid tegenstander van Ajax in achtste finale Champions League

17 december 2018, 12.19 uur · Aangepast 17 december 2018, 15.59 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Inside foto

Titelhouder Real Madrid is uit de bolletjes gekomen als de tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Champions League. Ajax speelt eerst thuis en dan uit.

Ajax speelt op 13 februari thuis tegen de Madrilenen om 21.00 uur. De return is op 5 maart in stadion Santiago Bernabéu in Madrid. Die wedstrijd begint ook om 21.00 uur.

Voorafgaand aan de wedstrijden tegen Ajax heeft Real Madrid twee zware duels staan. Eerst wacht de stadsderby bij Atlético Madrid en het weekend voor de return wordt in Madrid nog de 'Clásico' tegen FC Barcelona gespeeld.

De Amsterdamse club speelde in het verleden twaalf keer tegen de recordwinnaar en titelverdediger van de Champions League. Vier keer wist Ajax te winnen, zeven keer was de 'Koninklijke' te sterk voor de Amsterdammers. Eén Champions League-duel eindigde in een gelijkspel.

Lees ook: Blind over CL-loting: "Een fantastische tegenstander"

Real Madrid eindigde als eerste in poule G van de groepsfase met 12 punten, voor AS Roma, Viktoria Pilsen en CSKA Moskou.

Ajax won de Champions League voor het laatst in het seizoen 1994/95 met Louis van Gaal aan het roer. PSV was de laatste Nederlandse club die de achtste finales van de Champions League haalde. De Eindhovenaren speelden drie seizoenen terug twee keer met 0-0 gelijk tegen Atlético Madrid. De Spanjaarden bereikten de kwartfinales via strafschoppen.

Alle wedstrijden:
Schalke 04 - Manchester City
Atletico Madrid - Juventus
Manchester United - Paris Saint-Germain
Tottenham Hotspur - Borrussia Dortmund
Olympique Lyonais - Barcelona
AS Roma - FC Porto
Ajax - Real Madrid
Liverpool - Bayern München