Amsterdam

Vader en kind vinden oude granaat in Amsterdam

16 december 2018, 19.37 uur

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen
Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

AMSTERDAM - (AT5) Een vader en kind hebben vanavond bij een wandeling een oude granaat gevonden. Het explosief is onderzocht door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) en is gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De twee vonden het explosief in het water bij het Catharina Boudewijnshof in Amsterdam. Ze hebben direct de politie ingeschakeld. Die kwamen samen met de EOD ter plaatse. 

'Hartstikke gevaarlijk'
Het gaat om oud oorlogsmaterieel, dat op het moment van aantreffen nog steeds gevaarlijk was volgens een politiewoordvoerder. Hoe het explosief in het water terecht is gekomen en hoe lang het daar al lag, is onduidelijk. 

Lees ook: WOII-granaat Amstelveens weiland gisteren tot ontploffing gebracht

"De EOD heeft ter plaatse onderzoek uitgevoerd. Ze hebben de oude granaat onschadelijk gemaakt en hij is zojuist tot ontploffing gebracht in het havengebied", vertelt de woordvoerder. "Het was hartstikke gevaarlijk, dus we zijn blij dat de vader meteen de politie heeft ingeschakeld en ze niet zelf aan het explosief zijn gekomen."   

Geen onderdeel explosievenreeks
De politie benadrukt dat het gaat om oud oorlogsmaterieel en dat dit explosief niet past in de reeks aan explosieven die de laatste tijd in de stad gevonden wordt.

Er is dan ook geen reden voor verder politie-onderzoek. Met de ontploffing is ook het onderzoek van de EOD afgerond.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!